Over de coach

Over de coach
Over de coach

‘Ik leer je geen trucs of nieuwe vaardigheden; je gaat ontdekken wie je nu werkelijk bent.’

Ik help je ontdekken wie je echt bent

Mijn werkzame leven ben ik gestart in het onderwijs, waarna ik jarenlang bij het maken van televisieprogramma’s diepgaande gesprekken met mensen gehouden heb over hun leven, de groei die zij daarin doormaakten, de moeiten en zorgen, maar ook de    blijdschap. Het vertrouwen dat mij gegeven werd raakte mij steeds weer. De mogelijkheid om door luisteren, vragen en in contact te zijn iets bij te kunnen dragen aan een leven, is voor mij een belangrijk onderdeel van dat werk geweest.

Ik heb de twee-jarige post-HBO coachopleiding bij Instituut Move a Mountain afgerond. Deze opleiding is geaccrediteerd door zowel de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (Nobco) als de European Mentoring and Coaching Council (EMCC). Het theoretisch kader van deze opleiding rust op inzichten uit oa Gestalt, Psychosynthese, Cognitieve gedragstherapie, Voice Dialogue en Bewustzijnsontwikkeling.

Daarnaast volgde ik
– de basisopleiding Voice Dialogue bij B.E.E.R Collewijn en Mulder Opleidingen.
– de opleiding Systemisch Werk in Individuele Setting bij BodyMind Opleidingen

Wat kenmerkt mij als coach:

  • Ik zie mijzelf als je medereiziger, nieuwsgierig naar wie jij bent en jouw talenten. En ik help je niet alleen het inzicht maar ook het geloof in jezelf te vergroten.
  • Ik wil je helpen ontdekken wie je echt bent.
  • Omdat ik weet dat je met woorden veel kunt zeggen, maar dat woorden ook maar woorden zijn, werk ik ook graag met werkvormen als: geleide fantasie, opstellingen, contemplatie, visualisatie en Voice Dialogue.
  • Wij zijn als mensen allemaal geschapen met prachtige unieke eigenschappen, die samen onze ‘ware aard’ vormen, maar waarvan er in de loop van ons leven heel wat ‘ondersneeuwen’.
    De basis onder mijn coachwerk is het geloof dat de schepper – God –  dus ook de enige is die ons kent zoals wij echt zijn: zonder aannames, zonder masker. Onze ware aard. En hij zegt: je bent goed zoals je bent; ik houd van je!
  • Ik zal mijn inzet, veiligheid en vertrouwen aanbieden voor zover dat in mijn vermogen ligt. Hier onder valt ook mijn beroepsgeheim.

Ik hanteer de ethische gedragscode van de Nobco, de Nederlandse Orde van Beroepscoaches.

Wanneer coaching – Coachvragen – Werkwijze